Monday 11 February 2013

ေဆးဝါးအျဖစ္အသံုးဝင္ေသာၾကက္သြန္ျဖဴ


ၾကက္သြန္ျဖဴ စားရင္ ပါးစပ္ နံတတ္တာေၾကာင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို မစားဘဲ ေရွာင္ရွားေနမိပါသလား။ ၾကက္သြန္ျဖဴ စားလို႔ ပါးစပ္နံတာကို တ႐ုတ္နံနံ၊ သံပုရာသီးနဲ႔ လိေမၼာ္ခြံ စတာေတြကို စားေပးရင္ အနံ႔ဆိုး သက္သာႏိုင္ပါတယ္။ သြားေခ်းေတြ ကင္းစင္ေစၿပီး ကိုလက္စထေရာ မ်ားတာနဲ႔ ေခ်ာင္းဆိုးတာလို က်န္းမာေရး ျပႆနာေတြကို ကင္းစင္ေစဖို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို စားေပးသင့္ပါတယ္။


ဆိုဒီယမ္ မွီဝဲမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ဖို႔ အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို စားေပးသင့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဝယ္ၿပီးခ်ိန္မွာ အာနိသင္ မပ်က္ျပယ္ေစဖို႔ ေအးျမ ေျခာက္ေသြ႕ၿပီး မည္းေမွာင္တဲ့ ေနရာမွာ ထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ အက်ဳိးေက်းဇူးကို အေကာင္းဆံုး ရရွိေစဖို႔ အတြက္ ေအာက္ပါ နည္းလမ္းေတြကို လိုက္နာေပးပါ။

အရင္ဆံုး အခြံခြာပါ

ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာၿပီး အခ်ိန္ အနည္းငယ္ၾကာမွ စားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴက ေလနဲ႔ ထိေတြ႕ၿပီးမွ ေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြကို ပိုထြက္လာေစပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴကို လွီးျဖတ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ထားပါ

ၾကက္သြန္ျဖဴကို လွီးျဖတ္ၿပီးခ်ိန္မွာ စဥ္းႏွီတံုးေပၚကို ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ေသြးတိုးကို က်ေစတဲ့အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါကိုပါ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အစြမ္း ရွိပါတယ္။

ဖတ္ရွဳသူ 26 ဦးရွိပါျပီ
အမ်ိဳးအစား/က႑: က်န္းမာေရးေဆာင္းပါး

No comments:

Post a Comment