Sunday 25 November 2012

က်န္းမာျခင္းအတြက္ၾကက္သြန္ျဖဴ



က်န္းမာၿခင္းသည္ လာဘ္တစ္ပါး 
ကက္သြန္ၿဖဴ (garlic )ကုိစား 

By Mg Mandalay

ျမန္မာျပည္တြင္မက ကမၻာတစ္ဝန္းလုံးတြင္ ဟင္းခ်က္ျပဳတ္ရာ၌ အသုံးၿပဳေသာၾကက္သြန္ျဖဴသည္ ေဆး
ဖက္ဝင္အာနိသင္မ်ားျဖင့္ ျပည့္စုံလွေၾကာင္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ တစ္ေန႔တစ္လုံးစားသုံးေပးပါက ဗီတာမင္
ေအ၊ဘီ၊ႏွင့္စီ ျပည့္ဝစြာရရွိမည္သာမက သတၱဳဓာတ္အမ်ဳိးမ်ဳိးကုိ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ ေထာက္ပံ့ေပးႏုိင္မည္
ျဖစ္သည္ ။

ျမန္မာလူမ်ဳိးမ်ားတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဟင္းခ်က္ရာတြင္ထည့္သုံးျခင္းအျပင္ လက္ဖက္သုပ္တြင္လည္း မ
ျဖစ္မေနပါဝင္သည္ကုိေတြ႔ရွိရပါသည္။ လက္ဖက္၏ အက်ဴိးႏွင့္အတူ ၾကက္သြန္ျဖဴပါတြဲဖက္စားသုံးေနၾက
ပါသည္ ။ Mg Mandalayကုိယ္တုိင္လည္း က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူၿဖစ္ေစေသာေႀကာင့္ ယ
ေန႔တုိင္ ႏွစ္ၿခဳိက္စြာစားသုံးေနခဲ့ပါသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴတြင္ဥပဒ္ၿဖစ္ေစႏုိင္ေသာဓာတ္ပစၥည္းမ်ားကုိဖယ္ရွားေပးနုိင္ၿပီး ေရာဂါဘယမ်ားၿဖစ္ပြားၿခင္းမွ
ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေႀကာင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံခ်ာပယ္ဟီးလ္ၿမိ့ဳရွိ ေျမာက္ကာရုိလုိင္းနား တကၠသုိလ္မွသုေတ
သီမ်ား၏ ေလ့လာခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပခဲ့ပါသည္။

ၾကက္သြန္ျဖဴတြင္ ဆယ္လင္နီယမ္ သတၱဳဓာတ္တုိ ့ပါဝင္ေၾကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေန႔စဥ္စားသုံးေပးျခင္း
ျဖင့္ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ပြားႏုိင္မွဳ ၁၀ရာခုိင္ႏွဳန္း မွ ၅၀ရာခုိင္ႏွဳန္းအထိေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ႀကက္သြန္
ျဖဴကုိပုံမွန္စားသုံးသူမ်ားသည္ အစာအိမ္ကင္ဆာေဘးအႏၱရာယ္မွ ကာကြယ္နုိင္သည့္ အျပင္ႏွလုံးေသြး
ေၾကာဆုိင္ရာစနစ္ ေကာင္းမြန္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္တြင္ေဖာ္ျပသည္။

ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ ေသြးတြင္းရွိ အဆီဓာတ္ ( ကုိလက္စထေရာ ) ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးနို္င္ၿပီး ေသြးဖိအားကုိ ပုံမွန္ၿဖစ္ေစေႀကာင္း သိရသည္ ။ ႀကက္သြန္ၿဖဴ၏ အာနိသင္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ မၾကာေသးမိက စမ္းသပ္မွဳ တခုၿပဳလုပ္ခဲ့ရာတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ေန႔စဥ္ ပုံမွန္စားသုံးသူမ်ား အေနျဖင့္ အေအးမိေရာဂါ ၊ တုပ္ေကြး
ေရာဂါ ႏွင့္ ကပ္ပါးပုိးဆုိင္ရာေရာဂါမ်ားျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း တင္ျပအပ္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment